Οδηγίες για να παρασκευάσετε σπιτικό γιαούρτι

    Author: user no2 Genre: »
    Rating


    Το γιαούρτι φημίζεται για τις εξαιρετικές του ιδιότητες κυρίως λόγο της ευεργετικής του δράσης από τη μετατροπή της λακτόζης σε γαλακτόζη. Η γαλακτόζη είναι φυσικό προϊόν της πέψης και απορροφάται από το έντερο σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι οι άλλοι
    μονοσακχαρίτες με αποτέλεσμα να βελτιώνει τη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου. Τα περισσότερα γιαούρτια του εμπορίου υπόκειται σε ζύμωση το πολύ έως 4 ώρες με συνέπεια ένα μεγάλο μέρος της λακτόζης να παραμένει στο τελικό προϊόν συνεχίζοντας τα προβλήματα δυσπεψίας που τυχόν υπάρχουν από τα άτομα που δυσκολεύονται να καταναλώσουν το γάλα.

    Σε αντίθεση όμως με την 24ωρη ζύμωση γίνεται 100% πλήρης μετατροπή της λακτόζης προς γαλακτόζη και στο τελικό προϊόν παράγονται εκατομμύρια ευεργετικών μικροοργανισμών που για πολλούς ευθύνονται για μια άριστη λειτουργία του εντέρου και κατά συνέπεια και συνολικά της ανθρώπινης υγείας.
    Οδηγίες για να παρασκευάσετε σπιτικό γιαούρτι 24ωρης ζύμωσης
    • Βάζετε σε κατσαρόλα 2 λίτρα γάλα και ζεσταίνεται μέχρι να βγει 1η πρώτη φουσκάλα. Η διαδικασία αυτή θα σας πάρει περί τα 10 λεπτά.
    • Στη συνέχεια αφήνετε να κρυώσει μέχρι τους 42 βαθμούς. Η διαδικασία αυτή θα σας πάρει περί τα 15-20λεπτά. Παραδοσιακά η θερμοκρασία αυτή έχει επιτευχθεί την στιγμή που βυθίζοντας στο γάλα με την άκρη του δαχτύλου μας αντέχουμε τη θερμότητα.
    • Αφού κρυώσει τοποθετείτε σε γυάλινο ή πήλινο δοχείο και το ανακατεύεται με 1 έτοιμο γιαούρτι πολύ καλά έως ότου διαλυθεί εντελώς.
    • Στη συνέχεια θα το αφήσετε για 24 ώρες στο φούρνο στους 40 βαθμούς κι έπειτα θα το φυλάξετε στο ψυγείο.
    • Μια καλή ιδέα είναι να χτυπήσετε στο Multi 2κουταλιές ξερά φρούτα και 4κουταλιές ξηρούς καρπούς που βάζετε σε γυάλινο μπολ και το φυλάτε στο ψυγείο.
    • Με μια κουταλιά από αυτό το μίγμα ανακατεύουμε σε 150-200γρ γιαούρτι κι έχουμε ένα εξαιρετικό επιδόρπιο γιαουρτιού που μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον λίγο φρέσκο φρούτο, κανέλα και μέλι