Πως να απελευθερωθούμε από τις Καρδιακές παθήσεις

    Author: user no2 Genre: »
    Rating

    Εάν θέλετε να απελευθερωθείτε από τις καρδιοπάθειεςτότε ακολουθείστε τα επόμενα βήματα που θα σας βοηθήσουν να ελαχιστοποιήσετε το ρίσκο μιας καρδιακής προσβολής: 


    1-Πάρτε τον χρόνο σας να χαλαρώσετε και κάνετε κανονικές ασκήσεις γυμναστικής. Η καρδιοαγγειακή άσκηση είναι απαραίτητη για ανθρώπους που έχουν ήδη αντιμετωπίσει μίακαρδιακή προσβολή. Η άσκηση όχι μόνο μειώνει τον κίνδυνο της καρδιακής προσβολής αλλά μας ανακουφίζει επίσης από ένα κουραστικό πρόγραμμα και μας χαλαρώνει από το άγχος.

    2-Να είστε αισιόδοξος. Ποτέ μην πέφτετε σε απελπισία. Συνειδητοποιήστε ότι ζώντας μια ανθυγιεινή ζωή αλλά και με ανθυγειινές σκέψεις αυτό σημαίνει και ότι αυξάνουμε κατά πολύ τον κίνδυνο για καρδιακή ασθένεια. Αφου καλλιεργήσουμε θετική διάθεση θα αρχίσουμε να αισθανόμαστε καλά για τον εαυτό μας και πιο ξαλαφρωμένοι. Θα βρείτε τον εαυτό σας ανεπηρρέαστο από τα γεγονότα γύρω σας. Δοκιμάστε να ζείτε στο τώρα απολαμβάνοντας τα πάντα την κάθε στιγμή ακόμα και αν αυτά είναι δυσάρεστα.

    3-Αρχίστε και διατηρήστε μια ισορροπημένη διατροφή με πολλά πράσινα λαχανικά, φρούτα και όσπρια και πίνετε 8 με 10 ποτήρια νερό την ημέρα.

    4-Σχετίστε τον εαυτό σας με καλές συνήθειες που καθορίζουν μια ποιότητα ζωής και βελτιώστε τον τρόπο ζωή σας χωρίς να πιέζετε καταστάσεις. Σιγά σιγά αποστασιοποιηθήτε από κακές συνήθειες. Οι υγιείς συνήθειες θα σας δημιουργήσουν ενθουσιασμό, υγεία και θα κάνουν την ζωή σας μια ευχάριστη εμπειρία.

    5-Εγκαταλέιψτε το χειρότερο συνήθειο, το κάπνισμα, αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα γα να σώσετε τον εαυτό σας από την πιθανότητα καρδιακής προσβολής. Το κάπνισμα περιέχει νικοτίνη που μας δημιουργεί οκνηρότητα (βαρεμάρα) και μας εθίζει στο τσιγάρο.Συνεχίζοντας το κάπνισμα μικραίνετε και τα χρόνια ζωής σας. Εγκαταλείποντας το κάπνισμα θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε πάλι την φυσική σας κατάσταση. Μπορέιτε να αρχίσετε να περπατάτε πάλι, να αναπνέετε βαθειά και να κάνετε ποδήλατο. Θα δείτε μεγάλη αλλαγή στην ζωή σας. Σταδιακά θα συνηθίσετε στην άσκηση και θα μπείτε σε ένα πρόγραμμα άθλησης καθώς οι αντοχές σας αυξάνουν.

    6-Ελέγξτε τους πειρασμούς που έχετε και τις άσχημες συνήθειες. Με την απόκτηση ελέγχου σε πράγματα που μας κάνουν κακό, από το ανθυγιεινό και γρήγορο φαγητό μέχρι το κάπνισμα όπως αναφέρθηκε παραπάνω αποκτούμε και καλύτερη φυσική κατάσταση και υγεία.

    7-Ανακαλύψτε δικούς σας τρόπους να ευχαριστιέστε. Γελάτε με την καρδιά σας. Γελάτε όσο πιο πολυ μπορείτε, το γέλιο είναι ένα φάρμακο από μόνο του που αυξάνει την διάρκεια της ζωής. Μπορείτε να γελάτε δωρεάν, δεν κοστίζει, είναι στην φύση του ανθρώπου με αυτον τον σκοπό και δεν έχει κακές επιπτώσεις ή παρενέργειες. Το να γελάς και να είσαι χαρούμενος είναι ένα φυσικό φάρμακο που μπορούμε να χρησιμοποιουμε διαρκώς!

    8- Αποφεύγετε τα τηγανητά και τα ανθυγειινά γεύματα (fast foods) τα οποία περιέχουν κορεσμένα λίπη. Αυτού του είδους το φαγητό αυξάνει την χοληστερίνη στο αίμα. Υψηλότερη χοληστερίνη είναι ένα από τα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής.

    9-Αποφεύγετε το ποτό και τα αλκοολούχα, ακόμα και το κόκκινο κρασί. Αυτά είναι επιβλαβή για την υγεία σας.

    10-Αποφεύγετε το φαγητό με πολλά μπαχαρικά. Το να τρεφόμαστε με υγιεινή διατροφή σημαίνει ότι ελέγχουμε τους υδρογονάνθακες, τα λίπη και την πίεση μας για μια υγειινότερη ζωή.