Συνταγή για κολοκυθάκια μαγειρεμένα με διαφορετικό τρόπο από τους συνηθισμένους
Τι χρειαζόμαστε:
1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα και
στραγγισμένα με το χέρι
2 φλυτζάνες φέτα ή κασέρι
2 φλυτζάνες γάλα φρέσκο
125 γρ μαργαρίνη
4 αυγά
4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
4 κουταλιές αλεύρι
αλάτι-πιπέρι
δυόσμο φρέσκο ή ξερό
Πως το κάνουμε:
Μαραίνουμε σε κατσαρόλα τα κολοκυθάκια με τη μαργαρίνη. Ανακατεύοντας συνέχεια, ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι, το αλεύρι, τη φρυγανιά, το δυόσμο και το γάλα. Μόλις το μίγμα μας αρχίζει να πήζει, ρίχνουμε τ' αυγά χτυπημένα και το τυρί.
Σ' ένα λαδωμένο ταψί, πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη, ρίχνουμε το μίγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να κάνει καλοψημένη κρούστα.Καλή Επιτυχία!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τι χρειαζόμαστε:
1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα και
στραγγισμένα με το χέρι
2 φλυτζάνες φέτα ή κασέρι
2 φλυτζάνες γάλα φρέσκο
125 γρ μαργαρίνη
4 αυγά
4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
4 κουταλιές αλεύρι
αλάτι-πιπέρι
δυόσμο φρέσκο ή ξερό
Πως το κάνουμε:
Μαραίνουμε σε κατσαρόλα τα κολοκυθάκια με τη μαργαρίνη. Ανακατεύοντας συνέχεια, ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι, το αλεύρι, τη φρυγανιά, το δυόσμο και το γάλα. Μόλις το μίγμα μας αρχίζει να πήζει, ρίχνουμε τ' αυγά χτυπημένα και το τυρί.
Σ' ένα λαδωμένο ταψί, πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη, ρίχνουμε το μίγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να κάνει καλοψημένη κρούστα.Καλή Επιτυχία!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην το κόψετε ποτέ ζεστό. Πρέπει να το αφήσετε να γίνει χλιαρό ώστε να κόβετε σε κομμάτι. Πιστεύω ότι θα σας αρέσει πολύ.