Ελιές Καλαμών χαρακτές

    Author: user no2 Genre: »
    Rating


    Τι χρειαζόμαστε:

    • ελιές
    • χοντρό αλάτι
    • λάδι
    • ξύδι

    Πως το κάνουμε:

    1. Χαράζουμε τις ελιές, εγώ τις χαράζω σε δυο μεριές.
    2. Τις βάζουμε σε λεκάνη με νερό να ξεπικρίσουν.
    3. Τις αφήνουμε 15 ημέρες, ενώ καθημερινά αλλάζουμε το νερό.
    4. Οταν δοκιμάσουμε μια ελιά και δεν πικρίζει, τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε αλμη, με λίγο ξύδι μέσα.
    5. Μπορούμε να τις αφήσουμε εκεί και να βγάζουμε οσες θέλουμε σε μικρές ποσότητες και τις βάζουμε σε λάδι, ξύδι για να έχουμε να τρώμε.

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Αν θέλετε μπορείτε στο λάδι να προσθέσετε δάφνη και ρίγανη, θα γίνουν πιο αρωματικες.
    Εγω μαζευω τις ελιές της μαμας μου και επειδή δεν είναι μεγάλες οι ποσοτητες, εχω ισα για το χειμώνα κάθε φορά. Ππολλές φορές τις βάζω και όλες σε λαδόξυδο.