Μια ελαφριά και δροσερή σαλάτα, με ιδανικό συνδυασμό υλικών. κατάλληλη για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Όσο πιο φρέσκα τα υλικά, τόσο περισσότερη η φρεσκάδα.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα
500γρ. μανιτάρια
χυμό από μισό λεμόνι
½ κρεμμύδι, τριμμένο
λίγο τριμμένο κόλιαντρο
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
300 ml γαλλικό ντρέσινγκ με λίγες θερμίδες
αλάτι
Για το ντρέσινγκ
2 κουταλιές ελαιόλαδο
6 κουταλιές ξίδι
½ κουταλάκι μουστάρδα
κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
Βράζετε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν κι έπειτα τα βάζετε κάτω από τρεχούμενο νερό, για να κρυώσουν και να διατηρήσουν το χρώμα τους. Τα σουρώνετε καλά.
Καθαρίζετε τα μανιτάρι μ’ ένα καθαρό, υγρό πανάκι και τα κόβετε σε χοντρές φέτες. Τα ραντίζετε με το χυμό λεμονιού. Προσθέτετε στο γαλλικό ντρέσινγκ το κρεμμύδι, το τριμμένο κόλιαντρο και το μαϊντανό και περιχύνετε με το μείγμα τα μανιτάρια. Τα αφήνετε να μαριναριστούν για 1 με 2 ώρες, ανακατεύοντάς τα ελαφρώς κατά διαστήματα.
Ρίχνετε προσεκτικά το μείγμα μανιταριών στα φασολάκια. Σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα.
Συμβουλές:
Τα φασολάκια και τα μανιτάρια είναι ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος συνδυασμός. Αν προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα φασολάκια αντί για κατεψυγμένα.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα
500γρ. μανιτάρια
χυμό από μισό λεμόνι
½ κρεμμύδι, τριμμένο
λίγο τριμμένο κόλιαντρο
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
300 ml γαλλικό ντρέσινγκ με λίγες θερμίδες
αλάτι
Για το ντρέσινγκ
2 κουταλιές ελαιόλαδο
6 κουταλιές ξίδι
½ κουταλάκι μουστάρδα
κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
Βράζετε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν κι έπειτα τα βάζετε κάτω από τρεχούμενο νερό, για να κρυώσουν και να διατηρήσουν το χρώμα τους. Τα σουρώνετε καλά.
Καθαρίζετε τα μανιτάρι μ’ ένα καθαρό, υγρό πανάκι και τα κόβετε σε χοντρές φέτες. Τα ραντίζετε με το χυμό λεμονιού. Προσθέτετε στο γαλλικό ντρέσινγκ το κρεμμύδι, το τριμμένο κόλιαντρο και το μαϊντανό και περιχύνετε με το μείγμα τα μανιτάρια. Τα αφήνετε να μαριναριστούν για 1 με 2 ώρες, ανακατεύοντάς τα ελαφρώς κατά διαστήματα.
Ρίχνετε προσεκτικά το μείγμα μανιταριών στα φασολάκια. Σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα.
Συμβουλές:
Τα φασολάκια και τα μανιτάρια είναι ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος συνδυασμός. Αν προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα φασολάκια αντί για κατεψυγμένα.